Vardagsspara pengar

Att vardagsspara pengar är ett smart sätt att dryga ut semesterkassan på. Det är lätt och i det långa loppet kan du få ihop en hel del pengar att lyxa till vardagen med. 

Det finns många sätt att spara pengar på, men det är inte alls många som aktivt vardagssparar. Det kan handla om att lägga undan 10 kronor för varje köp man gör, eller de pengar man sparar på att inte äta lunch ute på restaurang. Det är helt enkelt ett sätt att lägga ihop de där småbeloppen som under en längre tid faktiskt kan vara avgörande när du behöver pengar.

För nöje och pension

spara pengar i spargrisAtt vardagsspara är nyttigt både för dig som längtar efter någon speciell pryl eller resa, men även om du vill ha mer pengar att röra dig med den dag du går i pension. Faktum är att det är det vardagliga sparandet som finansierar de flesta utlandsresorna. Hela 51 procent av alla privata resor täcks av sparpengar.

Om du är ute efter att vardagsspara till diverse prylar kan det faktiskt vara så att du inte ens behöver köpa dem, i alla fall om man ska tro kvinnan som blivit intervjuad i Expressen. Enligt henne går allt att få gratis, det gäller bara att lägga tid på att hitta alla erbjudanden. Om det är så pass bra som hon säger kan du lägga vardagssparandet på pensionen istället. Det är trots allt då man behöver pengar som mest. En låg pension begränsar vardagen, och då hade du nog varit glad för några extra hundralappar i månaden som du lagt undan sedan tidigare. Läs den här artikeln från SVT om du vill ha fler pensionsparartips.