Så blir din vardag lite lättare rent plånboksmässigt

Du känner säkert till kruxet med shopping som från början var tänkt att bli en petitess nu har mynnat ut till något riktigt dyrt och tufft att hantera. Men det finns vissa tips att ta del av så du slipper hamna i Lyxfällan eller vända på kronorna i slutet av månaden. Visst erfordras det en smula disciplin från din sida, men allt för mycket ska inte behövas.

Det finns många spartips du kan använda dig av i vardagen utan att känna att du försakar ditt eget liv. Har du en mycket liten månadsinkomst lär du dig normalt automatiskt att spara, men vissa människor lever tyvärr över sina tillgångar och råkar i skuldfällan. Då finns det råd att få.

spartipsSök i veckans annonsblad

Du behöver givetvis inte lusläsa annonsbladen från allehanda matbutiker i trakten, men ju mer du handlar billigare, desto mer får du över till annat. Maten är en stor börda i din ekonomi och ju mer du kan utnyttja rabatter, desto bättre. I annonsbladen kan du också hitta billiga dammsugarpåsar, hygienartiklar och smink.

Ta med matlåda

Att köpa mat eller äta ute varje dag kan tära till och med på den person som annars har en bra och ordnad ekonomi. Ditt matkonto kan komma upp i tusentals kronor. Låt os dessutom vara ärliga – restaurangmat har inte samma näring som hemlagad och äter du ute varenda dag och sedan provar hemlagad mat, så lär du känna skillnaden. Ta med en matlåda till lunchen åtminstone några dagar i veckan.

Underskatta inte budgeten

Låter det som en tråkig vardagssyssla att sitta och plita ned en budget? Dock är det just den som ligger till grund för din ekonomi. Avsätt inte mer än vad du har råd med till nöjen och övriga utgifter och se alltid till att hyra, el, räkningar och mat kommer först.