Kontokredit och bolån

När det är svårt att få ett snabbt lån kan du ansöka om en kontokredit, där du endast betalar för den summa du faktiskt tar ut. Det är lite mer flexibelt än ett regelrätt lån.

Ibland kan det vara svårt att få lån från vissa långivare. Det kan bero på flera saker, som att man har en skuld, en anmärkning eller kanske för låg inkomst. Det i sin tur kan göra det klurigt att köpa en bostad, som ofta kräver en stor insats för att bolånet ska godkännas. Men genom att jämföra både långivare och deras olika erbjudanden med varandra blir det enklare. Om du dessutom bara är ute efter en mindre summa som stöd en månad är kontokredit i stället för ett snabbt lån en bra idé, på https://www.financepal.se/kontokredit/ kan du läsa mer om hur det fungerar med denna ekonomiska tjänst.

Behöver du låna pengar?

Ibland kan det vara frestande att låna pengar till något som du, när du tänker efter, inte riktigt behöver. Innan du tar och ansöker om ett lån är det därför bra att verkligen tänka igenom ditt beslut:

Vill du låna pengar snabbt? Då är du i gott sällskap. Den första frågan du ska ställa dig är om du måste låna, eller du bara har lust att ta ett lån.  När du lånar måste du räkna in totalsumman inklusive ränta – Expressen

Bra att veta är att olika banker kräver olika mycket för att du ska få låna pengar till en bostad. Vissa banker och bolåneinstitut har eget skuldkvotstak, andra inte utan följer i stället den gällande skuldkvotshantering som finns med i amorteringskravet satt av Finansinspektionen. I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om detta och hur du kan tänka när du ska låna pengar till bostad och ser över dina alternativ.