Kickoff & krishantering – smarta konferensupplägg

Let’s face it: Det är sällan allt är frid och fröjd på jobbet. Tvärtom. De flesta arbetsplatser tampas med olika problem, verksamhetsutmaningar och personella frågor av mer eller mindre återkommande karaktär. Ibland kräver situationerna ett rejält miljöombyte för att bredda perspektiven – då kan det vara dags att ta jobbteamet på konferens.

Gör det lätt för dig: Börja med att gå in på konferenspoolen.se så får du hjälp, tips och inspiration att komma igång med konferensplaneringen! Här nedan hittar du även några ord på vägen om hur du kan planera en konferens kring två av de vanligaste behoven i ett företag: kickoffen och krishanteringen.

1. Kickoffen

Förr eller senare händer det: smekmånaden är över. Arbetsplatsen som du klev in på, som chef med höga förhoppningar och ambitioner, visade sig vara något helt annat bakom kulisserna. Att byta miljö är ett beprövat sätt att lösa upp spänningar, gammalt groll och invanda tankemönster. Konferensen behöver inte alltid handla om teambuilding, utan ibland kan det vara så enkelt som att ni helt enkelt behöver få komma iväg en dag och må bra i härlig miljö. Lämpliga aktiviteter kan vara en lyxig spadag, en friluftsdag i skogen eller så kanske ni bara väljer att arbeta i vacker skärgårdsmiljö med övernattning för att få lite nya perspektiv?

2. Krishanteringen

Proportionerna behöver inte vara lika gigantiska som Swedbanks pågående och smärtsamma kris, men faktum är att de flesta organisationer krisar då och då. Kanske står ni inför ett rejält förändringsarbete, kanske är ni mitt upp i en organisatorisk surdeg eller kämpar med en produkt- eller tjänsteutveckling som gått åt fanders. Självsinsikt är första steget till förändring, så våga ta tag i frågan (innan media gör det åt er!).

Aktivitetsförslag: Håll hårt i budgeten. Satsa istället på en konferenslokal i närmiljö och en effektiv arbetsdag där ni involverar alla berörda och kraftsamlar gemensamt. Som belöning äter ni givetvis en god middag på kvällen och försöker bibehålla och befästa den starka ”vi-andan” ni byggt upp under dagen.

Kom ihåg: ett generellt tips är att hellre ta det säkra före det osäkra. Representerar du offentlig sektor bör du exempelvis vara extra försiktig och stämma av budgetramarna innan du bokar dyra hotellrum eller lokaler som inte är absolut nödvändiga.

Lycka till med dina konferensbokningar!