Innan du tar ett lån

Vad finns det för något att tänka på innan du ansöker om ett snabbt lån? Bland annat att du vet vad totalsumman inklusive ränta blir för dig.


kreditEtt snabbt lån eller en kontokredit från https://expresskredit.se/ hjälper många när det behövs ett extra tillskott i kassan, till exempel vid något oförutsett, eller när det finns ett behov av en mindre renovering av en bostad. Det kan exempelvis höja värdet på en bostad med en uppfräschning av ytskikten, således kan ett lån göra att du får mer pengar tillbaka efter försäljning. Men, vad är bra att veta när det kommer till lån av pengar?

Krediter online – som ett kreditkort

Det finns en bra sak att veta och det är bland annat att det är smidigt att ta kredit online, ungefär på samma sätt som att ha ett kreditkort men allt sker via nätet och du kan styra ditt lån via en app i din mobil. Men tänk på detta innan:

Vill du låna pengar snabbt? Då är du i gott sällskap. Den första frågan du ska ställa dig är om du måste låna, eller du bara har lust att ta ett lån.  När du lånar måste du räkna in totalsumman inklusive ränta – Expressen

Mer att tänka på går det att läsa om här på Hallå Konsument, där skrivs det land annat om hur du alltid bör jämföra långivare, villkor och kostnader för olika lån, innan du skriver på något. Fundera dessutom över vilket lån som passar dig och din ekonomiska situation bäst, kanske är det en kontokredit, kanske är det något annat typ av lån. Läs mer om lån och svenskars lånevanor här i SVT.