En smartare företagsstart

Nyföretagandet ökar kontinuerligt i Sverige, pådrivet av både mikro- och makrotrender. Digitaliseringen, globaliseringen och automatisering av ett ökat antal tjänster har underlättat rejält för dagens egenföretagare att komma igång. Håll hårt i kassaflödet och undvik felaktiga investeringar som nystartad, så lägger du grunden för en smartare företagsstart.

Det är lätt att duperas av entreprenörstrenden. Har du nyss startat företag behöver du dock skilja på vad som är dröm och verklighet. Entreprenörskap handlar för merparten företagare mer om 60 timmars veckor än om glassiga omslag på Dagens Industri. Utvärdera därför noggrant vilken typ av affärsverksamhet du bedriver och vad som är absolut essentiellt att ha på plats innan du börjar shoppa loss. Sedan kapitalinsatskravet halverades till 50 000 kronor driver allt fler svenskar aktiebolag istället för egen firma. Att fler personer driver företag är förvisso välkommet, långt ifrån alla är dock tillräckligt kunniga för att genast driva aktiebolag. Att starta med egen firma kan därför vara klokt i början, trots den ökade risken det innebär för din privatekonomi.

Var ska du börja?

Börja med att se över din dagliga arbetsplats. Det är ju här du ska tjäna dina pengar! Till de klokare investeringar du kan och bör göra, hör kontorsmöbler och administrativa tillbehör som hjälper dig ha ordning på pappersarbetet. På https://kontorsshop.se/ hittar du ett stort utbud till riktigt bra priser, börja gärna här!

Kostnaderna du ska se upp med

Avvakta gärna med annonseringskostnader, dyra teknikinköp (om de inte är absolut nödvändiga) och företagsabonnemang. Smyg istället igång verksamheten successivt och glöm inte bort att kalkylera med kostnaderna för försäkringar, skatter och sociala avgifter. Enligt en färsk undersökning är ekonomisk osäkerhet den största orsaken till att svenskar inte startar företag, detta trots att drygt var tredje svenskt faktiskt drömmer om att starta eget. Bokmärk gärna Drivaeget.se som ofta delar med sig av matnyttiga artiklar för dig som är nystartad och vill lära dig mer och undvika fallgropar. Avslutningsvis, att driva eget handlar mer om uthållighet och disciplin än att bara ha karisma och ett vinnande sätt. Ta därför även gärna med din egen personliga utveckling i kalkylen när du budgeterar. Du är din viktigaste resurs nu.

Lycka till med ditt företagande!